Ndërlidhjet

BE: Sot përfundojnë zgjedhjet për PE


Në 19 prej 27 vendeve të Bashkimit Evropian, sot mbahet dita e fundit e zgjedhjeve, që filluan para katër ditësh.

Hulumtimet e opinionit kanë sugjeruar se në votime do të dalin më pak se gjysma e 375 milionë njerëzve, me të drejtë vote, në 27 vende.

Ekspertët thonë se disa qytetarë të BE-së thjeshtë nuk e kuptojnë sistemin, në të cilin, parlamenti e ndanë pushtetin me Komisionin Evropian, si krah ekzekutiv dhe me Këshillin e BE-së, që përbëhet nga presidentët dhe kryeministrat e vendeve anëtare.
XS
SM
MD
LG