Ndërlidhjet

G 8-a diskuton rimëkëmbjen ekonomike


Minstrat e Financave të Grupit të 8 shteteve më të zhvilluara industrialisht do të takohen gjatë ditës së sotme në Itali, për të marrë aksione në lidhje me ekonominë globale dhe shenjat e para të rimëkëmbjes.

Në takimin dyditor në qytetin jugor të Italisë, Leqe, do të marrin pjesë zyrtarë të Shteteve të Bashkuara, Japonisë, Gjermanisë, Francës, Britanisë, Italisë, Kanadasë, Rusisë dhe Bashkimit Evropian.

Takimi po mbahet në kohën kur politikanët janë nën presionin e bankave qendrore për t'i përcaktuar planet për kthimin e deficiteve rekord të buxhetit, para se të shkaktohet inflacioni.
XS
SM
MD
LG