Ndërlidhjet

Tre amerikanë marrin Nobelin për mjeksiFilloi në Stokholm stina e çmimeve Nobel. Tre shkencëtarë amerikanë, Elizabet Blekbërn, Karol Greider dhe Xhek Zostak janë fituesit e çmimit Nobel për mjekësi. Ata janë vlerësuar për punën e tyre lidhur me enzimat.

Gjatë javës do të jepen dhe çmimet Nobel në fizikë, kimi, letërsi e paqe. Seria e çmimeve nobel mbyllet me atë në ekonomi më 12 tetor. Çmimi Nobel në fushën e ekonomisë është një krijim i Bankës Qëndrore të Suedisë. Çdo çmim Nobel ka një vlerë prej 1.4 milionë dollarësh.

Më shumë materiale

XS
SM
MD
LG