Ndërlidhjet

Me hudhra dhe qepë kundër gripit të derrave


Moldavia ka filluar të ushqej ushtarët e vetë me hudhra dhe qepë për t’i mbrojtur nga gripi A H1N1.
Autoritetet thonë se çdo ushtari, bashkë me shujtën ditore, do t’i jepen edhe 25 gramë qepë dhe 15 granë hudhër.
Besohet se qepa dhe hudhra shtojnë imunitetin.
Zyrtarët ushtarakë në Moldavi kanë thënë se kjo masë është ndërmarrë pasi që gjatë javës së kaluar 24 ushtarë u sëmurën nga gripi i derrave.
Në Moldavi deri tash janë regjistruar rreth 1 mijë raste të gripit A H1N1.
XS
SM
MD
LG