Ndërlidhjet

17% e banorëve të BE-së, nën nivelin e varfërisë17% e banorëve të Bashkimit Evropian jetojnë nën nivelin e varfërisë. Statistikat e ofruara nga Eurostati për vitin 2008 përfshijnë 27 vendet anëtare të Bashkimit Evropian plus Norvegjinë, Lihtenshtejnin dhe Islandën.

26% e letonezëve, 23% e rumunëve dhe 20% e grekëve, spanjollëve dhe lituanezëve jetojnë nën kufirin e varfërisë. Të njëjtat burime pohojnë se një e dhjeta e evropianëve nuk kanë mundësi të paguajnë ngrohjen dhe 9% nuk mund ta përballojë të hajë mish një herë në dy ditë.
XS
SM
MD
LG