Ndërlidhjet

Brazil: Forumi i majtisëtve kërkon luftë kundër kapitalizmit


Forumi Social Botëror, i 10-ti me radhë, që ka tubuar afro 30 mijë aktivistë majtistë në Porto Alegre të Brazilit, ka përfunduar me premtimin për ta luftuar kapitalizmin.

Delegatët thanë se kriza financiare paraqet avantazh për ta në promovimin e agjendës globale socialiste.

Forumi Social Botëror mbahet në të njejtën kohë sikur Forumi Ekonomik Botëror në Davos të Zvicrës, në të cilin mblidhenm liderët politikë dhe biznesmentë nga e gjithë bota.

Forumi Social Botëror e sheh vetveten si kundërshtar ndaj tubimit në Davos.
XS
SM
MD
LG