Ndërlidhjet

Tokio: Riitet ekonomia, por edhe deflacioni


Prodhimi industrial i Japonisë ka shënuar rritje në janar dhe ky është muaji i 11-të pozitiv me radhë i ekonomisë së këtij vendi.
Njëkohësisht ka vazhduar rënia e mëtejme e çmimeve dhe krahasuar me janarin e vitit të kaluar ato kanë shënuar rënie 1.3 për qind.

Japonia po lufton me periudhën e stërzgjatur të deflacionit – rënies së vazhdueshme të çmimeve – nga vitet e 90-ta.
XS
SM
MD
LG