Ndërlidhjet

Obama nominoi Kagan për Gjykatën SupremePresidenti i Shteteve të Bashkuara Barak Obama e nominoi sot Elena Kagan për gjyqtare në Gjykatën Supreme në SHBA.

Kagan, e cila njihet si relativisht liberale, tash duhet të konfirmohet nga Senati.

“Elena konsiderohet si një nga mendjet më të ndritura legale. Ajo është një ligjëruese e pranuar me njohje të begatë të ligjit kushtetues”, tha Obama.

Ajo do t'u bashkangjitet dy grave tjera, Ruth Bader Ginsburg dhe Sonia Sotomajor, të cilat gjithashtu janë në mesin e nëntë anëtarëve të Gjykatës Supreme.

Gjyqtarët e mbajnë këtë detyrë deri në fund të jetës.
XS
SM
MD
LG