Ndërlidhjet

SHBA: BP vazhdon përpjekjet për ndaljen e rrjedhjes së naftës


Kompania BP sot e ka filluar një aksion të ri në përpjekjet për ndaljen e rrjedhjes së naftës në Gjrin e Meksikës, duke provuar mbylljen me baltë të rëndë të gypit nga i cili po ndodhë rrjedhja.

Kjo metodë me sukses është zbatuar në tokë, por asnjëherë nuk është provuar në thellësi 1600 metra nën nivelin e detit.

Por zyrtarë të kompanisë BP dhe të qeverisë amerikane thonë se nuk është e garantuar se operacioni do të ketë sukses.
XS
SM
MD
LG