Ndërlidhjet

Çavez ndërpren marrëdhëniet me Kolumbinë


Presidenti i Venezuelës Hugo Çavez ka ndërprerë marrëdhëniet me Kolumbinë fqinje pasi që Bogota ka nxjerrë fakte sipas të cilave rreth 1500 guerilë majtistë të Kolumbisë fshehën në territorin e Venezuelës.
Akuzat e Kolumbisë Hugo Çavez i ka cilësuar “agresion” të nxitur nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe ka kërkuar “gatishmërinë më të lartë” përgjatë kufirit me Kolumbinë.
Ndërperja e marrëdhineve ka pasur bërjen publike të fotove dhe hartave në të cilat shihet se kryengritësit e Kolumbisë fshehën në shumë kampe te Venezuelës.
XS
SM
MD
LG