Ndërlidhjet

OKB me Pakt të ri për ekosistemet e rrezikuaraDelegatë nga 193 vende kanë rënë dakord për një marrëveshje të re që mbron pyjet, botën bimore nënujore dhe ekosistemet e kërcënuara. Vendimi u morr në takimin e OKB-së që po mbahet në Japoni.

Një tjetër element i rëndësishëm është dhe angazhimi për të përcaktuar si territor të mbrojtur 17% të sipërfaqjes së tokës dhe 10% të sipërfaqjes ujore, oqeane, dete, liqene e lumenj.

Aktualisht sipërfaqja e mbrojtur e tokës arrin në 13% kurse ajo ujore vetëm 1%.
XS
SM
MD
LG