Ndërlidhjet

100 mijë të vdekur në Evropë ne dhjetë vjetëKatastrofat mjedisore në Bashkimin Evropian nga viti 1998 deri në 2009-ën kanë marrë jetët e 100 mijë njerëzve dhe kanë shkaktuar një dëm ekonomik në vlerë prej 150 miliardë euro.

Agjencia Evropiane e Mjedisit tha sot se shumica e viktimave janë shkaktuar nga vala e të nxehtit në vitin 2003. Temperaturat e larta në atë vit shkaktuan 70 mijë të vdekur.
XS
SM
MD
LG