Ndërlidhjet

Njëzetvjetori i luftës në Bosnjë e Hercegovinë


Pranverë 1992, Sarajevë

Gjashtë prilli i këtij viti shënon 20 vjetorin e fillimit të luftës në Bosnjë e Hercegovinë dhe fillimin e rrethimi të Sarajevës. Në njërin nga konfliktet më të mëdha në Evropë që prej Luftës së Dytë Botërore, kanë humbur jetën rreth 100,000 njerëz, 2,2 milionë të tjerë kanë braktisur shtëpitë e tyre.

Që nga përfundimi i luftës e deri më sot, gjysma e të përndjekurve janë kthyer në shtëpitë e tyre.

Rrethimi i Sarajevës nga forcat e Republikës Serbe të Bosnjës dhe atëbotë të Armatës Popullore të Jugosllavisë, ka zgjatur 1,425 ditë, gjatë të cilit kanë humbur jetën 11,541 njerëz, prej tyre 643 fëmijë.

Granatimi i kryeqytetit...Vrasja e civilëve...


Pasojat e luftës...

XS
SM
MD
LG