Ndërlidhjet

Krasniqi dënon dhunën në Jarinjë


Jarinjë, foto nga arkivi
Kryetari i Kuvendit të Kosovës, Jakup Krasniqi, ka dënuar dëmtimin e objekteve në vendkalimin kufitar në Jarinjë, nga një grup serbësh.

"Aktet e tilla janë tendenca për të penguar vendosjen e rendit dhe ligjit, dhe si të tilla janë të papranueshme dhe nuk i kontribuojnë normalizimit të gjendjes në veri të vendi", thuhet në reagim.

"Ky veprim i strukturave ilegale është edhe kundër Marrëveshjes për Menaxhimin e Integruar të Kufirit, ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, e cila fuqizon sundimin e rendit dhe të ligjit në vendkalimet kufitare ndërmjet dy shteteve, si dhe siguron qarkullim të lirë të qytetarëve dhe të mallrave në përputhje me normat ndërkombëtare", është shprehur Krasniqi.
XS
SM
MD
LG