Ndërlidhjet

Irlanda merr sot presidencën e BE-së


Bruksel
Irlanda, nga sot deri më 30 qershor, do të udhëheqë me presidencën e radhës së Bashkimit Evropian.

Për këta gjashtë muaj, ky shtet do të jetë në qendër të vendimmarrjes në Evropë dhe do të ndihmojë në krijimin e politikave dhe legjislacioneve për 500 milionë shtetasit evropianë.

Nga 1 korriku, stafetën e udhëheqjes së BE-së do ta marrë Lituania.
XS
SM
MD
LG