Ndërlidhjet

Ushtari boshnjak deklarohet i pafajshëm në SHBA


Ilustrim
Një banorë i Minesota në Shtetet e Bashkuara i cili në të 90-tat ishte pjesëtar i forcave boshnjako-kroate, është deklaruar i pafajshëm krahas akuzave për mashtrim gjatë procesit të emigracionit të SHBA.

Zdenko Jaksia gjatë një seance të mbajtur të në gjykatën federale në Meneapolis ka mohuar se në vitin 1998 ka kyrë në Shtetet e Bashkuara teksa ka gënjyer dhe nuk ka treguar për të dhënat e tij kriminale në Bosnje dhe Hercegovinë.

Një agjent amerikan ka dëshmuar në gjykatë se Jaksia është i akuzuar për vrasjen e një gruaje të moshuar serbe në vitin 1993.

Departameni i SHBA-së për Emigracion thitë se ai ka qenë i burgosur në Bosnje për rrëmbims sulm dhe kidnapimin e një burri të moshuakr boshnjak, në vitin 1993.
Autoritetet nga Sarajeva po marrin pjesë në hetimin kundër 45 vjeçarit Zdenko Jaksia
XS
SM
MD
LG