Ndërlidhjet

Turkmenistani, Kazakistani dhe Irani me hekurudhë të re


Ilustrim

Presidentët e Turkmenistanit, Kazakistanit dhe Iranit e kanë inauguruar një hekurudhë të re që lidhë të trija kombet.

Ceremonia është mbajtur sot në Turkemenistan, ndërsa ishin të pranishëm poresidenti i Iranit Kassan Rohani, presidenti kazak Nursultan Nazarbaev dhe presidenti i Turkmenistanit Gurbanguly Berdymukhammedov.

Hekurudha e inauguruar ka një gjatësi prej 935 kilometrash ndërsa konsideriohet si rruga më e shkurtër për lidhjen e të trija vendeve.

Zyra e presidentit Nazarbaev ka njoftuar se hekurudha e re do të rritë sasinë e mallërave që do të shkëmbehen mes të trija vendeve, dhe atë nga 3 milion tonelata sa ishte, në 10 tonelata sa do të jetë me hekurudhën e re.

XS
SM
MD
LG