Ndërlidhjet

Kandiq për rastin Dikoviq: Do të luftoj deri në Strasburg


Natasha Kandiq

Aktivistja serbe për të drejtat e njeriut, Natasha Kandiq, ka paralajmëruar se do të ngrejë ankesë në Gjykatën Evropiane për të Drejtat e Njeriut kundër vendimit të Gjykatës Themelore në Beograd, i cili kërkon nga Kandiq të paguajë 4,400 euro kompensim për shefin e shtabit të përgjithshëm të ushtrisë serbe, Lubisha Dikoviq.

Qendra për të Drejtën Humanitare ka thënë se ish-kryetarja e saj, Kandiq, është gjobitur nga gjykata serbe për “shkelje të nderit dhe të dinjitetit” të gjeneralit Dikoviq, duke thënë publikisht se ai ka pasur lidhje me krimet e kryera në Kosovë, gjatë luftës së viteve 1998-1999.

Kandiq ka kërkuar publikisht që Dikoviq, komandant i një njësie ushtarake në Kosovë gjatë luftës, të zëvendësohet.

Dikoviq ka mohuar pretendimet e Kandiqit dhe prokurorët serbë nuk kanë ngritur ndonjë akuzë kundër tij.

“Fondi për të Drejtën Humanitare do të ankohet. Nëse edhe pas ankesës, Gjykata Themelore në Beograd konfirmon vendimin, atëherë ekziston hapësirë për Gjykatën Evropiane për të Drejtat e Njeriut (në Strasburg). OJQ-të dhe shoqëria civile synojnë të rrisin pragun e lirisë së shprehjes”, ka thënë Kandiq për shërbimin e Ballkanit të Radios Evropa e Lirë.

XS
SM
MD
LG