Ndërlidhjet

Haradinaj: Nuk isha i informuar rreth deportimit të shtetasve turq


Kryeministri i Kosovës Ramush Haradinaj
Kryeministri i Kosovës Ramush Haradinaj

Kryeministri i Kosovës Ramush Haradinaj thotë se nuk ka qenë i informuar nga asnjë institucion vendor për ndalimin dhe deportimin e gjashtë shtetasve turq, nga Kosova.

Përmes një komunikate për media Haradinaj, citohet të këtë thënë, se do të veproj në përputhje me përgjegjësitë kushtetuese dhe ligjore lidhur me këtë veprim dhe paqartësitë rreth këtij veprimi.

“Sot, përmes një operacioni të ndërmarrë nga AKI në bashkëpunim me Policinë e Kosovës janë ndaluar dhe deportuar 6 qytetarë turq. Ka disa elemente që e bëjnë të paqartë këtë operacion deri te urgjenca e deportimit. Si kryeministër i Kosovës duke mos qenë i informuar nga asnjë institucion vendor për ndalimin dhe deportimin e tyre, do të veproj në përputhje me përgjegjësitë kushtetuese dhe ligjore lidhur me këtë veprim dhe paqartësitë rreth këtij veprimi”, thuhet në komunikatën e Qeverisë së Kosovës dërguar medieve.

XS
SM
MD
LG