Ndërlidhjet

Rënie rekorde e shitjes së makinave në Mbretërinë e Bashkuar


Londër, Mbretëri e Bashkuar

Regjistrimi i makinave të reja në Mbretërinë e Bashkuar ka shënuar rënie rekorde në muajin prill, si pasojë e pandemisë së koronavirusit.

Shifrat e Shoqatës së Prodhuesve dhe Tregtarëve të Makinave tregojnë se muajin e kaluar janë regjistruar vetëm 4,321 makina të reja, që është niveli më i ulët mujor që nga viti 1946.

Shifra e prillit shënon rënie të shitjeve për 97 për qind, krahasuar me muajin e njëjtë të vitit të kaluar.

Shoqata e Prodhuesve dhe Tregtarëve të Makinave tha se nga regjistrimet e bëra muajin e kaluar, 70% ishin nga kompanitë.

"Nëse ju thuhet t’i mbyllni të gjitha sallat e ekspozimit të makinave, nuk është befasi që shitjet të jenë pothuajse joekzistente", tha për BBC-në Mike Hawes, shef ekzekutiv i Shoqatës së Prodhuesve dhe Tregtarëve të Makinave në Mbretërinë e Bashkuar.

Një zëdhënës i Shoqatës tha se shumica e makinave të shitura muajin e kaluar, kanë qenë për të mbështetur punëtorët kyçë.

Mbretëria e Bashkuar është një nga vendet më të prekura nga koronavirusi, me mbi 190,000 njerëz të infektuar dhe mbi 28,800 viktima.

XS
SM
MD
LG