Ndërlidhjet

Rolls-Royce do të largojë nga puna mijëra punëtorë


Ilustrim.

Kompania britanike, Rolls-Royce ka thënë se do t’ua shkëpusë kontratat 9,000 punëtorëve, dhe ka paralajmëruar se rimëkëmbja e industrisë ajrore nga pandemia e koronavirusit “do të marrë shumë vjet”.

Kompania me bazë në Derby, që krijon pajisje për aeroplanë, ka thënë se zvogëlimi i gati një të pestës së numrit të punëtorëve do të prekë kryesisht sektorin për hapësirë ajrore civile.

“Nuk është krizë e jona. Është krizë me të cilën po përballemi dhe ta duhet t’i dalim përpara”, ka thënë shefi i kësaj kompanie, Warren East said.

Sipas saj, ndikimi i pandemisë në këtë kompani dhe gjithë sektorin e aviacionit është “i pashembullt”.

Zvogëlimet më të mëdha pritet të bëhen në Mbretërinë e Bashkuar, në fabrikën e kompanisë, në Dolby.

Rolls-Royce punëson 52,000 persona në gjithë botën.

XS
SM
MD
LG