Ndërlidhjet

Lejohet votimi edhe me dokumente me afat të skaduar


Një qytetar në Prishtinë duke votuar për zgjedhjet e 14 shkurtit.

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka vendosur që të lejojë të votojnë qytetarët, të cilët kanë letërnjoftim të Kosovës me afat të skaduar.

“Sapo i kemi njoftuar Komisionet Komunale të Zgjedhjeve se KQZ ka marrë vendim për lejimin e votuesve që të votojnë me letërnjoftime me afat të skaduar dhe të cilët figurojnë në listat përfundimtare të votuesve”, tha për Radion Evropa e Lirë, zëdhënësi i KQZ-së, Valmir Elezi.

Në zgjedhjet e parakohshme parlamentare të 14 shkurtit, të drejtë vote kanë kanë 1.794.862 qytetarë.

Ata mund të votojnë në 888 qendra të votimit, që kanë 2.382 vendvotime në 38 komunat e Kosovës.

Këtë vit, KQZ-ja ka larguar nga lista e votuesve rreth 122.000 persona, të cilët kanë qenë të regjistruar vetëm me dokumente të UNMIK-ut.

Në këto zgjedhjet është thënë se do të votohet vetëm me dokumente të Kosovës.

Sipas koalicionit të organizatave për vëzhgimin e zgjedhjeve në Kosovë, Demokracia në Veprim (DnV), deri në orën 13:00 në zgjedhjet parlamentare kanë votuar 19.8 për qind e qytetarëve.

*Për të gjitha zhvillimet rreth zgjedhjeve në Kosovë, mund të informoheni përmes LIVE BLOG-ut tonë

XS
SM
MD
LG