Ndërlidhjet

UASHINGTON/LONDËR


Kryesuesi i Komitetit për marrëdhënie të jashtme të Senatit amerikan, demokrati Joseph Biden tha se plani i ri i presidentit Bush për Irakun nuk është zgjidhje por gabim tragjik:
- Kemi shpresuar dhe jemi lutur që në fjalimin e presidentit të dëgjojmë për kthimin e forcave amerikane në shtëpi, duke lënë një Irak të stabilizuar. Në vend të kësaj dëgjuam plane për përshkallëzimin e luftës, jo vetëm në Irak por ndoshta edhe në Iran e në Siri. Besoj se plani i presidentit nuk është zgjidhje por gabim tragjik, tha senatori Biden. Ndërsa, kryeministri britanik, Tony Blair mbështeti planin më të ri të presidentit Bush për Irakun:
- Duke pasur parasysh kushtet aktuale në Bagdad, mendoj se ka kuptim për amerikanët që ta shtojnë numrin e forcave të tyre, që ka për qëllim ta mbështesë shtimin e kapacitetet irakiane, jo vetëm në kuptimin e forcave të tyre të armatosura, por edhe në kuptimin e rikonstruktimit, ripajtimit dhe zhvillimit, tha kryeministri britanik, Tony Blair, mbrëmë vonë në një debat televiziv. Duke folur për situatën në Basra, ku operojnë trupat britanike, zoti Blair tha se "pasi irakianët të jenë të aftë ta mbajnë sigurinë e tyre në Basra, atëherë është koha e duhur që focat britanike të tërhiqen dhe ta kenë një rol mbështetës".
XS
SM
MD
LG