Ndërlidhjet

MOSKË


Çfarëdo zgjidhje për statusin e ardhshëm të Kosovës duhet të jetë e pranueshme edhe nga Beogradi dhe nuk do të duhej të imponohet nga fuqitë e jashtme, ka thënë ministri i Jashtëm rus, Sergei Lavrov.
"Statusi i Kosovës mund të përcaktohet vetëm përmes bisedimeve dhe duhet të jetë i pranueshëm nga të dyja palët, Beogradi dhe populli i Kosovës, dhe kjo është bazë e veprimeve tona", ka thënë Lavrov.
Kryediplomati rus ka thënë se fuqitë e mëdha janë dakorduar që çdo propozim për statusin t'u paraqitet për miratim qeverive në Prishtinë dhe Beograd.
"Varësisht nga epilogu i kësaj, ne do të marrim qëndrimin tonë", ka thënë Lavrov.
XS
SM
MD
LG