Ndërlidhjet

VJENË


I dërguari i posaçëm i Kombeve të Bashkuara për statusin e Kosovës, Martti Ahtisaari kërkoi sot në Vjenë që Organizata për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë, "t'a mbajë praninë e saj gjithëpërfshirëse në Kosovë me një mision të fortë për t'a mbështetur punën e Përfaqësuesit Civil Ndërkombëtar dhe Misionit Evropian të Sigurisë dhe të Politikës mbrojtëse".
Në këtë kuadër, ai tha se nga OSBE-ja, poashtu do të kërkohet që t'i çertifikoj zgjedhjet e ardhshme të përgjithshme dhe lokale dhe të përfshihet në implementimin e zgjidhjes në fushën e trashëgimisë kulturore dhe fetare.
Këto komente, Ahtisaari i bëri gjatë fjalimit të tij para Këshillit të Përhershëm të OSBE-së. Siç njoftoi OSBE-ja, lidhur me takimin e nesërm në Vjenë, ai tha se "këto konsultime janë edhe një rast më tepër për të dyja palët për t'i paraqitur propozimet e tyre" dhe shtoi se plani i tij paraqet vetëm kornizë dhe se "implementimi i suksesshëm do të kërkoj kohë dhe nuk mund të ndodh pa bashkëpunimin e të gjitha komuniteteve të Kosovës".
XS
SM
MD
LG