Ndërlidhjet

VJENË


Shefi i UNMIK-ut Joachim Ruecker ka vlerësuar se status quo-ja në Kosovë është e paqëndrueshme dhe tha se beson që rezoluta e re në Këshillin e Sigurimit të Kombeve të Bashkuara do të miratohet "javët dhe muajt e ardhshëm". Në intervistën për gazetën "Standard" ai nuk ka dashur të spekulojë nëse rezoluta do të miratohet deri në qershor, por tha se pret që UNMIK-u të largohet nga Kosova gjatë këtij viti.
"Njerëzit në Kosovë edhe më tutje besojnë në vullnetin dhe aftësinë e bashkësisë ndërkombëtare që të zgjidhë çështjen e Kosovës në mënyrë të mirë, në një të ardhme të afërt, sepse status quoja nuk është më e qëndrueshme" ka thënë Ruecker.
XS
SM
MD
LG