Ndërlidhjet

BEOGRAD


Ambasadori amerikan në Beograd Michael Polt i ka bërë thirrje Serbisë që të kthehet nga e ardhmja, duke pranuar pavarësinë e Kosovës dhe duke zgjidhur plotësisht bashkëpunimin me Tribunalin e Hagës.
Në një fjalim me rastin e 60-vjetorit të planit të Marshallit, Polt i kërkoi Serbisë që në mënyrë kritike ta rishikojë të kaluarën e vet, dhe të mos lejojë fatin e vendit ta përcaktojnë dështimet dhe liderët të cilët i ka diskredituar e kaluara.
"Lejoni Kosovën të shkojë. Ajo nuk do të kthehet. Bashkëpunoni me serbët dhe shqiptarët në Kosovë, për t'i ndihmuar Kosovës së pavarur dhe shumëetnike që të bëhet një vend sa më i mirë dhe mik i një Serbie të fuqishme dhe të suksesshme", tha ambasadori amerikan në Beograd, Michael Polt.
XS
SM
MD
LG