Ndërlidhjet

NJU JORK


Zëvendës ambasadorja britanike në Kombet e Bashkuara, Karin Pirs tha sot se Rusia e ka tejkaluar kapitalin e saj të politikës së jashtme ndaj Serbisë lidhur me statusin e Kosovës. "Është interesante se deri në çfarë mase rusët e kanë tejkaluar politikën e tyre të jashtme në çështjen e Kosovës ndaj Serbisë" , u tha zonja Pirs gazetarëve në Kombet e Bashkuara dhe shtoi se "është për keqardhje fakti se Moska duket se nuk dëshiron të bashkëpunoj në Grupin e Kontaktit në këtë çështje". Duke u shprehur për mundësinë e nxjerrjes së rezolutës për statusin e Kosovës në votim në Këshillin e Sigurimit, Karin Pirs tha se diplomatët "janë në pritje të instruksioneve nga kryqytetet, por për momentin, disponimi është që rezoluta të paraqitet në votim mbase brenda 36 orëve".
XS
SM
MD
LG