Ndërlidhjet

ATHINË


Greqia do të vërë veto në anëtarësimin e Maqedonisë në NATO dhe në Bashkimin Evropian, nëse Shkupi nuk bie dakord për kompromis lidhur me emrin, ka deklaruar kryeministri grek Costas Karamanlis.
"Nuk vjen parasysh që Shkupi të anëtarësohet në çfarë do organizate, pavarësisht nëse quhet NATO apo BE", përderisa "ky vend nuk e pranon emrin, i cili është i pranueshëm për të gjithë", tha Karamanlis. Ai saktësoi se Athina do të shfrytëzojë çdo të drejtë që ta mbrojë politikën e jashtme të saj, dhe se këtë do ta bënte çdo qeveri greke.
XS
SM
MD
LG