Ndërlidhjet

UASHINGTON


CIA ka raportuar për shkatërimin e video-inçizimeve të cilat shfaqin marrjen në pyetje dy terroristeve të dyshuar. Në një letër drejtuar punonjësve përmes agjensive të lajmeve, drejtori i CIA-s Michael Hayden tha se keto kaseta janë bërë në vitin 2002 si pjesë arrestimit sekret dhe programit të marrjes në pyetje.
Ai tha se incizimet jane shkatërruar ne vitin 2005 nga frika se do te mund te kompromitonin identitetet e hetuesve amerikanë.
Por New York Times raportoi se inçizimet janë asgjësuar sepse kanë treguar se janë përdorur metoda të vrazhdëta të hetimit.
XS
SM
MD
LG