Ndërlidhjet

MOSKË


Presidenti Vlladimir Putin tha sot se Rusia do të përgjigjet ndaj asaj që e ai e përshkroi si "sfidë e re" për sigurinë e saj duke e modernizuar ushtrinë dhe duke zhvilluar armatim të ri. Mëtutje, në fjalimin e tij drejtuar kombit, që u transmetua në televizion, zoti Putin akuzoi Shtetet e Bashkuara dhe NATO-n për dështim që t'i japin "përgjigjje konstruktive" të "shqetësimeve të bazuara" të Rusisë, lidhur me planet e Shteteve të Bashkuara për vendosjen e sistemit mbrojtës raketor një Evropën Qendrore. Ai poashtu ka akuzuar qeveritë e paidentifikuara perëndimore për "përpjekje "jomorale dhe ilegale" për tu përzier në politikën ruse.
XS
SM
MD
LG