Ndërlidhjet

KIEV


Parlamenti i Ukraines ka votuar sot për shkarkimin e qeverisë së kryeministrit Yukiv Yekhanurov, pas marëveshjes me Rusinë për gazin natyral. Marëveshja e 4 janarit i jepte fund kontradiktave mes Rusisë dhe Ukrainës duke lejuar këtë të fundit të blinte një cilësi mikse të gazit nga Rusia dhe Azia qendrore me çmim dyfish nga ai aktuali. Rrëzimi i qeverisë kërkohet në kohën kur në mars në Ukrainë, mbahen zgjedhjet parlamentare.
XS
SM
MD
LG