Ndërlidhjet

Minat tokësore të Afganistanit: Një trashëgimi e luftës

Kthimi i talebanëve në pushtet pas përfundimit të kryengritjes së tyre 20-vjeçare mund të ketë ndihmuar përpjekjet për çminim, duke hapur territore të paarritshme më parë për shkak të luftimeve. Shumë qeveri të huaja që kishin ofruar ndihmë, tani po refuzojnë të përdorin fondet e taksapaguesve për t'i mbështetur talebanët, një grup islamik që zbaton interpretimin e vijës së ashpër të ligjit të Sheriatit dhe ka qenë në kundërshtim me pjesën më të madhe të Perëndimit që kur strehoi Osama bin Ladenin pas sulmeve të 11 shtatorit. (Përgatiti: Syzanë Paçarizi)


Shfaq më shumë

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG