Ndërlidhjet

Historia befasuese prapa "Tunelit të Dashurisë"

Ky është një nga vendet më të fotografuara në Ukrainë. Vizitorët udhëtojnë nga e gjithë bota për të parë tunelin e famshëm prej pemësh, që kalon nëpër qytetin e vogël perëndimore të Klevanit. Fotografi i Radios Evropa e Lirë, Amos Chapple, gjatë kohës kur po e vizitonte këtë lokacion, zbuloi se “Tuneli i Dashurisë” i Ukrainës thuhet se mund t’i ndjekë gjurmët e veta që nga koha e tensioneve dhe fshehtësive të Luftës së Ftohtë.
Trego më shumë

Treni nga fabrika Odek është i detyruar të ndalet në një kryqëzim hekurudhor në Klevan, shtatë kilometra nga fabrika. Atje kontejnerët do të transferohen në një tren mallrash drejt perëndimit.
5

Treni nga fabrika Odek është i detyruar të ndalet në një kryqëzim hekurudhor në Klevan, shtatë kilometra nga fabrika. Atje kontejnerët do të transferohen në një tren mallrash drejt perëndimit.

Mykola Havrylevych është një nga katër operatorët e trenit që ngasin rrugën e famshme. 
6

Mykola Havrylevych është një nga katër operatorët e trenit që ngasin rrugën e famshme. 

Për të parë disa qindra metra linja hekurudhore, duket shumë e zakonshme, por së shpejti pemët mbyllin pamjen. Arsyeja për këtë, sipas gazetarit lokale Alla Sadovnyk, daton që nga Lufta e Ftohtë.
7

Për të parë disa qindra metra linja hekurudhore, duket shumë e zakonshme, por së shpejti pemët mbyllin pamjen. Arsyeja për këtë, sipas gazetarit lokale Alla Sadovnyk, daton që nga Lufta e Ftohtë.

Në afërsi të fabrikës, ndahet hekurudha dhe në të majtë shkon në një bazë ushtarake të fshehur në pyll. Sadovnyk thotë se gjatë epokës sovjetike, pemë u mbollën me qëllim për të fshehur transportin e pajisjeve ushtarake.
8

Në afërsi të fabrikës, ndahet hekurudha dhe në të majtë shkon në një bazë ushtarake të fshehur në pyll. Sadovnyk thotë se gjatë epokës sovjetike, pemë u mbollën me qëllim për të fshehur transportin e pajisjeve ushtarake.

Trego më shumë

XS
SM
MD
LG