Ndërlidhjet

Trump thotë se nuk e ka lexuar ende raportin e Muellerit


Presidenti i SHBA-së, Donald Trump

Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Donald Trump, tha të shtunën se nuk e ka lexuar raportin e Këshilltarit të Posaçëm, Robert Mueller, që përbën hetimet e ndërhyrjes ruse në zgjedhjet presidenciale të vitit 2016 në SHBA dhe kontakteve të mundshme me Rusinë.

“Nuk e kam lexuar raportin e Muellerit ende edhe pse kam të drejtë të plotë të bëjë këtë”, tha Trump në Twitter.

“Unë i di vetëm konkluzionet, por, nuk ka asnjë bashkëpunim të fshehtë”, shtoi ai.

Prokurorit i Përgjithshëm, William Barr, tha se planifikon ta bëjë publik raporton rreth 400 faqe, gjatë këtij muaji nëse jo më herët.

Më 22 mars, Mueller kishte përfunduar raportin 22 mujor të cilin e dorëzoi tek prokurori Barr.

Barr, dy ditë më vonë e kishte dërguar një letër tek Kongresi, duke spjeguar të gjeturat kryesore nga raporti. Ai i kishte thënë ligjvënësve se hetimi nuk ka ardhur në përfundim se anëtarët e fushatës së Trumpit kanë bashkëpunuar me Rusinë.

Prokurorit i Përgjithshëm shtoi se ka ardhur në përfundim që nuk ka prova të mjaftueshme që tregojnë se Trump ka tentuar ta pengojë procesin. Mediat kanë raportuar këtë javë se anëtarët e ekipit të Muellerit nuk janë të kënaqur me mënyrën se si Prokurori Barr i ka përmbledhur hetimet.

Trump më herët kishte thënë se këto hetime janë “humbje kohe”.

XS
SM
MD
LG